Menu Sluiten

Over

Over volleybalclub topspin, de volleybalsport…

Volleybalclub Topspin

Volleybalclub Topspin, gevestigd in Almere, is gericht op sportplezier en gezelligheid. Vooral het clubgevoel is voor ons belangrijk: Iedereen hoort er bij. Met onze enthousiaste, betrokken en gecertificeerde trainers proberen wij onze liefde voor de volleybalsport over te brengen op de spelers.

Wij zijn volleybalclub Topspin en staan voor: Volleybal met plezier!

Training: Door elke week te trainen, bouw je niet alleen conditie op, maar leer je ook spelenderwijs de volleybaltechnieken en regels.

Ontspanning: Kinderen zitten de hele dag op school en daar wordt veel van ze gevraagd. Wij bieden een ontspannen sfeer waarin met humor en geduld gewerkt wordt aan de volleybaltechnieken.

Plezier: Wanneer kinderen iets leuk vinden, dan leren ze vanzelf is onze ervaring. Door ze uit te dagen met afwisselende lessen en oefeningen zorgen we er voor dat de kinderen plezier hebben en houden in volleybal.

Sportief: Topspin speelt sportief, dat betekent dat we niet alleen op het veld maar ook daar buiten op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Volleybal is een teamsport waarbij samenwerking belangrijk is. Iedereen hoort er bij en iedereen doet er toe.

Passie: Onze enthousiaste trainers dragen hun passie voor het spel over op de kinderen.

Inzet: Wij zetten ons voor 100% in voor de club en de sport.

Niveau: Kinderen zullen ingedeeld worden op leeftijd en niveau. Daarnaast zullen trainers zo veel mogelijk rekening houden met de vaardigheden van een kind. Zij zullen altijd meer kijken naar het plezier van een kind dan naar zijn of haar niveau.

Volleybal

Officieel geldt de Amerikaan William G. Morgan als de bedenker van volleybal: Hij bedacht in 1895 mintonette, een samenraapsel van honkbal, tennis en basketbal. Volleybal is een balsport waarbij het doel is om de bal, over een net, binnen de lijnen bij de tegenstander op de grond te krijgen. Elke keer als dat lukt krijgt jouw team een punt. Het team dat als eerste 25 punten behaalt is winnaar van een set. Wie als eerste drie sets wint is winnaar van een wedstrijd.

De internationale volleybalbond (FIVB) heeft een promotiefilmpje gemaakt over de volleybal (top-)sport.

Het vergt natuurlijk wel heel wat jaren trainen om dit niveau te bereiken.